Galerie

In de late herfst of in het voorjaar vind je soms ragfijne kunstwerkjes van moeder natuur. De skeletjes van bladeren of bloemblaadjes van bv hortensia en de overblijfselen van de zaaddozen van Physalis. Het zijn de nerven die zorgen voor de stevigheid van blad en lampionnetjes, ze blijven over als het bladmoes is verteerd.

uit 2023 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

een tak met 5 lampionnetjes

een tak met 5 lampionnetjes

2023

Een tak met 5 lampionnetjes. Kleine tere kunstwerkjes zijn het, de eerst zo mooi oranje gekleurde zaaddozen van Physalis, een geliefde tuinplant. Laat in de herfst of in het voorjaar vind je de kanten skeletjes. het zijn de nerven die stevigheid gaven aan de vrolijke oranje bollen. Als je ze met voorzichtigheid oppakt en bewaard kan je er nog heel lang van genieten. voor een rustig beeld heb ik de stengel gefotografeerd op karton van dezelfde kleur. Door verschillende bewerkingen lijkt het bijna een tekening.

 Filigrain in taupe, Physalis en hortensia

Filigrain in taupe, Physalis en hortensia

2023

Zo simpel en toch zo mooi en teer. De overgebleven nerven van een blad, een lampionnetje van Physalis en de bloemblaadjes van hortensia. Kunst van moeder natuur. Afgevallen in de herfst en gevonden in de tuin in het vroege voorjaar nadat alle bladmoes is verteerd of opgegeten. De stevige nerven vormen een ragfijn skeletje dat overblijft. Zo leuk om te fotograferen en daarna te bewerken tot ik er tevreden over ben. In dit geval is het bijna een tekening geworden.

Fragiel

Fragiel

2023

Een bladskelet is een blad waarvan het bladmoes is verteerd. Alleen de nerven zijn nog over.  Dit ragfijne kunstwerkje gaf het blad stevigheid en zorgde voor transport van water en voedingstoffen. Het lijkt net filigraan en je vindt het soms zomaar tussen het afgevallen blad in herfst of vroeg in het voorjaar. Om de teerheid te benadrukken heb ik een lichte egale achtergrond gekozen en de kleur en contrast heel zacht gehouden.

kunst van de natuur

kunst van de natuur

2023

Gevonden tussen het afgevallen blad, kunst van moeder natuur. Het bladskelet van de bloemblaadjes van een hortensia bloem en het ragfijne kanten skelet van de zaadblaas van een lampionplant. Zo mooi. Om het rustig te houden gefotografeerd op een kartonnen plaat. Door dat de kleur er grotendeels uit is gehaald komen de fijne structuren nog beter uit.

Lampionnetje

Lampionnetje

2023

Ragfijne kunstwerkjes zijn het, de vergane glorie van de feloranje lampionnetjes van Pfysalis, een geliefde tuinplant. Laat in de herfst of in het voorjaar vind je de kanten skeletjes van de zaadblazen van de lampionplant. De nerven gaven stevigheid aan de vrolijke oranje bollen. Als je ze met voorzichtigheid oppakt en bewaard kan je er nog heel lang van genieten. Om de structuur van dit kunstwerkje goed te laten zien heb ik de foto bijna zwartwit gemaakt.

Lampionnetje

Lampionnetje

2023

Ragfijne kunstwerkjes zijn het, de vergane glorie van de feloranje lampionnetjes van Physalis, een geliefde tuinplant. Laat in de herfst of in het voorjaar vind je de kanten skeletjes van de zaadblazen van de lampionplant. De nerven gaven stevigheid aan de vrolijke oranje bollen. Als je ze met voorzichtigheid oppakt en bewaard kan je er nog heel lang van genieten.

tak van de lampionplant

tak van de lampionplant

2023

Een tak met 5 lampionnetjes. Kleine tere kunstwerkjes zijn het, de eerst zo mooi oranje gekleurde zaaddozen van Physalis, een geliefde tuinplant. Laat in de herfst of in het voorjaar vind je de kanten skeletjes. Het zijn de nerven die stevigheid gaven aan de vrolijke oranje bollen. Als je ze met voorzichtigheid oppakt en bewaard kan je er nog heel lang van genieten. Omdat ik niet kon kiezen tussen kleur en zwartwit ook maar een zwartwitte versie.